Szüreti mulatság Tabon.

A múlt hét végén 2008 Szeptember 6.-án szüreti mulatságot rendeztek nálunk. Volt felvonulás bál meg minden. Ott voltam én is a felvonulást megnéztem készítettem sok fotót meg három kisebb videó klipet többek között a Kisbíró beszédét is rögzítettem.

Videó, a felvonulás képeken 2008.

Részletek:

 

2008 a Kisbíró beszéde.

2008 Kisbíró beszéde 2. Szüreti felvonuláson. Tab.

Tabon Szüreti fesztivál 2011. Kisbíró beszéde.

 

2012. Tabon Kisbíró beszéde

 

 

 

Rendezvény a művelődési házban

Kari vagy nem kari…  

.                                                        

Tabon a művelődési házat  tegnap este a Katolikus és az Evangélikus iskolások rendezvénye töltötte be, én is ott voltam, mert megkért a függönyhúzogató unokám, hogy menjek el.

Már több éven keresztül  részt veszek ezeken az ünnepségeken amit karácsonyra történő megemlékezésként rendeznek a Katolikus iskolások.  Nagyon meghittek az iskolai rendezvények  amit több éven keresztül  a „Lajos Atya”  támogatásával  bonyolítottak le.  Ezen a Web oldalon több helyen én is  megemlékeztem,  fotók, videók bemutatásával,  erről a növekvő közösségről. 

 Nem méltattam soha azok munkásságát, akik hozzájárultak az unokáim, lelki, és szellemi neveléséhez, oktatásához.

Most ezúton köszönöm a fáradozásaikat, mindenek előtt az „atyáét”, a tanítókét  akinek a határozottsága, eltökéltsége nélkül nem jöhetett volna létre ez az új közösség.

Amikor sok éven keresztül minden alaklommal szívesen elmentem egy, egy, iskolai rendezvényre,  nem merült fel bennem soha, hogy miért  tetszik annyira, miért vagyok ott örömmel,  miért nem érzem tehernek, vagy kihívásnak. Már tudom.  Otthon éreztem magam.

Tegnap meglepődtem.  Azt hittem, hogy az elmúlt negyven év egyik politikai oktatására vetődtem.  Nagy ovációval köszöntötték a rendezők, az Országgyűlési Képviselő Urat, mind valamikor a központból delegált „Főpárt elvtársat”,  aki a hozzá méltó felkészültséggel, kioktatta a népet.  A helyi pártitkár megszemélyesítőjeként megjelent a Polgármester úr aki a Képviselő úr által elmondottakat többször idézve, alátámasztva erősítette a jelenlévőkben, hogy a Karácson az nem kari.

Szánalmas egy „példabeszéd”  volt. Ha olyan körökbe mozgok, ahol a barátaim, a volt osztálytársaim, esetleg a képviselőtársaim, számomra nem tetsző kifejezést használva jeleskednek, akkor azt köztük teszem közzé, az Ő figyelmüket hívom fel arra, hogy a Karácsonyt  ne „karizzák”   le.  Rossz helyen és rosszkor mondta el Tisztelt képviselő Úr,  a véleményét.  Meg vagyok róla győződve,, hogy az ott jelenlévők még nem használták ezt a szót,  de köszönhetően Önnek ismert szleng lett belőle Tab határán.  Ma reggel hallottam a karácsonyfaárusnak kiabálta valaki, „Na hogy megy a Kari ?”  Talán így alakulnak ki a tényleg számunkra nem tetsző kifejezések, bár majd az idő dönti el, hogy beépülne e a nyelvünkbe.  

Nem nevezhetem magam, egy elvakult, hívőnek, de minden tiszteletem azoké  akik a hitük, az egyház elvárásának eleget tesznek, és alakítják, nevelik, gyerekeinket unokáinkat. Úgy gondolom, Tabon eddig jó irányba haladt, az ügy.  Minden tiszteletem a „Lajos Atyáé”, aki szorosan kezébe tartotta, unokáink sorsát.

 Nekem tetszet. Ha lehet ne rontsuk el olyan üzleti, politikai fogásokkal melyek nem méltóak a közösséghez. Kérem a két urat, pénzükkel, anyagi támogatásukkal, vegyenek részt a jövő nemzedék formálásában, és Ne az ismertségük, növelése, politikai  céljaik megvalósítására  fordítsák ezeket a lehetőségeket.