Vizellátás csatornázás kategória bejegyzései

közúti-vasúti kombinált áruszállítás

Címszó: Áruszállítás A közúti-vasúti kombinált áruszállítás megjelenési formái és jellemzői  Főbb típusok:   I. Huckepack forgalom   A forgalom jellege A kombinált forgalom megnevezése szállítási egységek vasúti kocsik A járműátmenet módja kísért Ro-La (Rollende Landstrasse) tehergépkocsik, nyerges szerelvények kis átmérőjű, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közművek, Szótár, Vizellátás csatornázás | Címke: Jegyzet, közúti-vasúti kombinált áruszállítás | Hozzászólás most!

PR a vízellátásban

Címszó: PR  PR fogalmai és szerepe az üzemeltetésben személyes kapcsolaton alapul, koordinál, vezetési funkció, konfliktuskezelésre alkalmas, tervezett és irányított   Lépcsői, fejlődése:  1. manipuláció (burkolt reklám), 2. információ (egyirányú), 3. kommunikáció (kétirányú), 4. konfliktus menedzsment (összhang teremtés), 5. környezeti integrálódás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közművek, Szótár, Vizellátás csatornázás | Címke: Jegyzet, PR | Hozzászólás most!

Informatika a vízellátásban

Címszó: Informatika a vízellátásban  Információs rsz fajtái és szerepe az üzemeltetésben   Közműirányítási rendszer kialakulása: GIR: számítástechnika fejlődése a gazdasági oldalról indult MIR: Műszaki Információs Rendszer VIR: Egységes Vízmű Irányítási Rendszer HIR: Humán erőforrásokkal kapcsolatos Információs Rendszer   Objektum a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közművek, Vizellátás csatornázás | Címke: Jegyzet | Hozzászólás most!

A vízveszteség

Vízveszteség Veszteség fogalma, csökentésének módszerei  Veszteség csökkentése: vízkészlet-gazdálkodás csökken a javítások száma csökken az összköltség környezetkímélés a szolgáltatás minőségének javulásával nő a fogyasztók elégedettsége   Veszteségcsökkentés módszerei: aktív v. passzív. Aktív: periodikus, folyamatos, 0 ponti, korrelációs mérés   Veszteség: a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közművek, Vizellátás csatornázás | Címke: Jegyzet | Hozzászólás most!

Vízdíj fajták

Címszó: Vízdíj fajták  Vízdíjak fajtái, meghatározásuk és az azt befolyásoló tényezők   Vízi közművek problémái: közgazdasági és jogi problémák merültek fel. A közművek eleinte állami tulajdonban voltak, később a vízi közműveket átadták az önkormányzatoknak, akik nem voltak erre felkészülve. 1996: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közművek, Szótár, Vízdíj fajták, Vizellátás csatornázás | Címke: Címszó, Vizellátás csatornázás | Hozzászólás most!