Huhú Pörkölök ezerrel!

Nem vesz csodám! Itt az új őrület!
Vagy csak nekem új ? a PŐRK ! (plurk). Egyesek tőlünk nyugatabbra már űzik az új módit pörkölnek ezerrel. Új közösség, odavetet fél szavakkal? Csak el ne távolodjunk a számítógéptől? Első ránézésre elhatároztam, hogy én nem foglalkozom vele szóba se jöhet, de egyre gyakrabban belefutok. Nem tudtam mi ez. Mint kiderült egy leegyszerűsített net2. Regisztrálni kell a plurk.com portálon és már mehet a pörkölés. Ha eszedbe jut valami csak bepötyögöd, a haverjaid, szerelmeid látják, válaszolnak, csak úgy hányaveti módon.
Attól tartok a netfüggőségem erősen meg lesz terhelve, ha én is belekapok ebbe az üzenőseibe.
Majd figyelek, nehogy elcsábuljak vénségemre. Na meg olvasgatni is csak egyesek fogják a kurta fura félreérthető mondatokat.
Szóval az a lényeg, hogy a kezdő blog tanonc rövid mondatokkal adhatja tovább Nemzetépítő gondolatatit. Csak képzeld egy csetnek, fórumnak vagy valami ehez hasonló elfúrt dolognak. A csoki drazsé amit osztogatnak egy- egy összegyűjtött jó pontért már nem is számít egy olyan cukrosnak mint én vagyok.
Mégis mi is ez ?
Egy elvetemült korcs, akinek az apja az IWIW, akit az anyja a MiVip megcsalt egy WorPress bloggal így megfogant, megkeresztelte Googl és az után férjhez adták egy kicicomázott Drupál üzenőfallal ellátott fórumhoz, és ezekután nem jön ki belőle több mind 140 karakter. Remélem érdekesnek találod.
Talán próbáld ki.

3 thoughts on “Huhú Pörkölök ezerrel!

  1. Egy történet amelyikről érdemes elgondolkozni!

    Minden reggel vidáman indúlt munkába a szorgalmas hangya. Nagyon szerette a munkáját és itt töltötte a nap legnagyobb részét és dudorászva végezte el, a sokszor nagyon nehéz munkát is….

    A generáldirektor egy kövér csíbor, észrevette egyszer, hogy nincs senki aki a hangyát ellentőrizze! Igy ez nem mehetett tovább, és felvette sokszemű pókot, hogy töltse be a szupervisor szerepét, hiszen több szem többet lát.

    A pók először bevezette az egységes munkaidőt és erről elkészített néhány tanulmányt. Felvettek mellé egy segédet aki elkésztett egy archivumot és a telefonokat is bonyolitotta!

    Közben a hangya vidáman dúdorászva dolgozott, s a munkáját nagyon szerette!
    A generáldirektor nagyon meg volt elégedve a pók és a segédje munkájával és megkérdezte, hogy hogyan lehetne garfikusan valamilyen diagrammal is, egy jövőképet, egy analizist csinálni! Erre a munkára szükség volt a légyre, igy felvették a pók mellé mint főmunkatársat, akinek rögtön vettek egy drága laptopot amivel szép szinesben meg tudta csinálni a statisztikákat!

    A szorgalmas hangya már csedesebben dolgozott, és hamarosan reklamálta a főnökeinél, hogy túl sok az adminisztrációs tevékenysége, a munka helyett! Jobban szeretne hatékonyan dolgozni és a régi szeretett munkáját csinálni!

    Erre a generáldirektor úgy döntött hogy a titkárnő kell oda ahol a hangya dolgozik. Ezt a posztot a szöcske kapta és hogy minden símán menjen, vettek neki egy nagyon kényelmes, de drága fotelt is, hiszen nem lehet egész nap dolgozni, ha nincsenek jó körülmények! Természetesen kellett egy szolgálati kocsi , egy újabb laptop , teljes internet és az intranet kapcsolat sem hiányozhatott! Mivel azonban már most látható volt, hogy több ember kell, igy a békát is felvették gyakornokként!

    A hangya már egyáltalán nem dúdolt semmit és egyre idegesebben figyelte a fejleményeket!

    „Egy szakértői bizottságot kell megbizni, hogy készitsenek több hónapos tanulmányt a munkánk hatékonyságáról” szólt a generáldirektor és jó magas fizetésért megbizta a baglyot, hogy szervezzen meg egy specialistákból álló csoportot, akik több hónapon át elemzik a cég struktúrális gyengeponjait!!

    Közben a generáldirektor észrevette, hogy a csoport, ahol a hangya is dolgozott, már nem azt a nyerséget hozta, mint korábban és szólt a bagolynak, hogy ott is elemezze ki a problémákat! A bagoly itt is 3 hónapig tevékenykedett, majd a jelentéseben: „ Túl sok a személyzet. A hatékonyabb munkához leépités kell!” Irta a zárójelentésebn!

    A bagoly jelentése után a generáldiretor elbocsájtotta a hangyát aki mindig szorgalmasan dolgozott!

    S mi a tanulság a történetből?

    Soha ne legyél a szorgalmas hangya! Sokkal jobb, ha pók vagy vagy szöcske vagy, akkor is ha semmi hasznodat nem veszi senki! Ezeknek ugyanis soha nem kell szupervizor és ezen a poszton nyugodtan hagy mindenki!

    Ha nem vagy képes másra, csak szorgalmasan dolgozni, akkor legalább soha nem mutasd ki, hogy ez még szórakoztat is és főleg azt ne, hogy szivesen dolgozol!

    Utóirat: …. és soha nem dúdolj munka közben!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .