Huru

URU">HURU

Kevesen tudják, hogy Palesztina régi neve az ékiratokon „URU">HURU” ma Izraelnek hívják. Nem véletlen a zsidók harca ezért a területért. Az sem véletlen, hogy egy nyáron át égtek Magyarországon, az Inkvizíció idején az ék, és rovásírásos bálványimádó, és pogánynak mondott, írásos emlékek. Így adták ki a parancsot akkortájt: „ezt tűzzel, vassal irtani kell”. Manapság ezért szinte jogosnak mondják, és véletlenül sem tévesztik el, a történelemkönyvekben, a különféle leiratokba, a mai Izrael egykori térségének a nevét, magyarul leírni. Lehet, hogy ennek a könyvnek is ez lesz a sorsa.  A történelemkönyvekben, csak és kizárólag szemita elnevezéssel jelenik meg a terület neve. A zsidók létezése előtt itt élő népeket nevezték Huritáknak. Ma már az is nyilvánvaló, hogy a huritáknak többek között a művelődéstört. szempontból főleg a lótenyésztés terén köszönhetünk sokat.13

Az Al-Ubaid-i nép egy része a “SUBAR” népben maradt fenn, akik a mai Örményország területén URARTU-ban laktak. Azonosítják őket a Hurritákkal, akik a “hegyek népei”, a hittiták tanítómesterei s akiknek nyelvük sem indoeurópai sem semita. Palesztina régi neve az ékiratokon “URU">HURU”. Az Al-Ubaid-i “subar” népet tehát itt Hurritáknak nevezték Huru nevű földje után s ugyanezeket az asszírok Ur-Artu néven említik az asszír – már késői (800-700 Kr. e.) krónikákban. … ez a sumir SUBAR-TU – a “szabadnak születettek” földje.1

Ubaid_kultura

Az Al-Ubaid-i nép egy része a “SUBAR” népben maradt fenn, akik a mai Örményország területén URARTU-ban laktak.

Urartu

Az Al-Ubaid-i “subar” népet tehát itt Hurritáknak nevezték Huru nevű földje után s ugyanezeket az asszírok Ur-Artu néven említik az asszír – már késői (800-700 Kr. e.) krónikákban.

Ha utána nézünk az özönvíz előtti időszakban, a terület hiedelem világának, akkor láthatjuk, hogy Bál2 Istent imádták. Keveset lehet tudni erről a hitvilágról. A kevés forrás a kánaánita mitológiával azonosítja. Azt tudjuk, hogy Bál2 a mitológia szerint Él8 isten fia. Bál a viharok az eső istene, a föld és az élet megtermékenyítője. Ő az, aki legyőzi a halált. Egy mitológia szerint feltámadt ebből a halálból. Élettársa, női istentársa, Anat. Anat a termékenység istene. A fennmaradt ábrázolások szarvasbika és tehén képében ábrázolják a párosodó, példamutató isteni párt. A mitológia szerint hetvenhét gyermeket neveltek. Egyesek később a szemiták, a szarvasbikát agancsos bikaként, a szarvasünőt tehénként azonosították. Itt is látszik a másság, az elmásítás, az elkenés. Ez a szarvas az ősi megtestesítője a csodaszarvas legendánknak.

Geographisk Afritning huru Thet forlofrade landt lzafaes waridt helaget, OOF huru Israels

Geographisk Afritning huru Thet forlofrade landt lzafaes waridt helaget, OOF huru Israels

Tipikus esete a félreértéseknek, az elmásításoknak. A kezébe levő nyilak, lettek később a görög Zeusz villámai. Bál istent, már izraelita időkben villámokkal a kezében ábrázolják. Anat az anyaisten, a harcos vadászó nőisten. Később a félreértések sorozataként ő lett a hinduizmus szent állata, a tehén. Az elmásításból jött az indiaiak szent tehene. Ana isten nevéből származik Anna keresztnevünk, pár indoeurópai átmeneten keresztül, csak az eredeti forrást felejtik le. Bál a természetbe, fűbe, fába mindenben jelen lévő isten. Később ez ellen a kultusz ellen harcoltak a zsidó próféták, elsősorban Illés. Próbálták kifigurázni, lejáratni, versenyre keltek a papjaival a prédikátorok és becsapták őket. (olajat locsoltak a fára.) Anat hetvenhét gyermeket nevelt az Isten Bál párjával. A hetes szám varázslatos többszöröse ez a szám.  Ez a hetvenhét gyermek hordta szét a világban az Él isten vagy magyarul az L4 üzenetét. A hetvenhét gyermek teremtette meg a mai társadalmak szellemét. Ezt az isteni szellemet bitorolják eleinte talán tudatlanul, később szándékosan egyesek, akik szeretnék, magukat a többi ember fölé emelni. Mégis, a mesterkedéseikbe, mindig, szinte napról napra beleszól Bál, a megújuló Isten és párja Ana (anya isten). A tévesen gondolkodók paranoiás körülményeik között azt képzelik, hogy Bál újra és újra teremti magát. Tévednek az ellenségei, mert Bál istent minden esetbe Ők teremtik újjá. Tévednek, mert Bál maga a természet az élet, amivel ha a rossz ember szembe fordul, akkor megbosszulja. Ezt a bosszút szenvedi most az emberiség, mert engedett a csábításnak. A természet (Teremtő) az élet (Él) mindent elvisel bár (BÁL), a kapzsiság, élhetetlenség, túlzott halmozását megbosszulja. A paranoiás tagadói, nap, mint nap megteremtik a maguk ellenségeit.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .