Igazság, Valóság, Hazugság

Zsolt!
A világ gondjainak megoldásában a magyar ember feladata a magyar nyelvbe lévő ismeretek feltárása, a nyelvünkbe ágyazott hatalmas erő bemutatása.

Ezt tömören így írod[1]:

ÉRT-ÉK mérő…
Vajon miért van az, hogy a törvény, a hatalmat és befolyást szolgálja, és nem az IGAZ-SÁGOT?
Ez csak azért lehet, mert a hazugságot terjesztők kezében van a hatalom, és számukra az lenne a végső csapás, ha FÉNY DERÜLNE az IGAZ-SÁGRA!
Mert minden ember SZÍVÉBE bele van vésve az IGAZ-SÁG IS-MERETE! De amíg a hazugságot szolgálod, te rejted el saját magad elől a legfontosabb IS-MERETEKET! Azt hogy tudod, érzed mi az igazság, de te mégis a hazugságok szolgája vagy!

Egy kicsit kibontom:
Úgy van, ahogy mondod. A mai világban, a hazug mondja meg, hogy mi az igazság, ez magával ragad. Visszás egy helyzet. A valóság, a hatalmasok igazsága, ami maga a hazugság.

A magyar nyelv ezt elmondja, bemutatja:

A nyelvünk ősi, eredetű felépítésének, szerkezetének, gyökeinek, azok rendszereinek, képi megjelenítésének, hangulatának, elemzése ad erőt, a valóság feltárásához, az igazság érvényesítéséhez.

Az, a „való”, ami nem „igaz”, nem lehet valóság, az csak megtévesztés.

A nyelvünkbe rejtett valóságot, annak igazság tartalmát, az én korosztályom még jobban felismeri. A nyugati jellegű oktatás ezt a tulajdonságot elnyomja.

Nyilvánvaló, a mai fiatal diplomásaink ilyen tudását egyre jobban elveszik, a „tudományos” szabályokkal, a „tudományos” törvényekkel, melyek követésének elmulasztása, kitagadást eredményez, a hatalmasok, a tudósnak kikiáltott, vagy annak álcázottak köreiből. Fiaink ezért igyekeznek elhallgatni, megvetni, azt, amit elvárnak tőlük, a múltjukat, a hagyományaikat. Ennek elmulasztása kiközösítéssel, leszólással, jár.  Aki nem felel meg az elvárásoknak az műveletlen, a hagyomány követő bűnös, manapság bűnhődnie kell. A következmény az, hogy tudásuk legmagasabb szintjén igyekeznek megfelelni ennek az elvárásnak, minél jobban elfelejtve, amit az anyjuktól a magyar nyelvről megtanultak, magukkal hoztak.

Az is nyilvánvaló, hogy a valóság csak hit kérdése lehet, még akkor is, ha azt, tudományos csomagokba[2] árulják. A tudomány csak egy kis szelete a valóságnak, és még kevesebb igazságot tartalmaz. Az igazság legközelebb a tiltott hagyományhoz ál.

Nyelvünk válasza erre a kérdésre világos:

A valóság a magyar nyelvben az, amit a (kín)- vallatott ember elmondott, megvallott, ezt a valóságot, a vallató vagy elhitte, vagy nem. Ez pedig a vallató hite. [3]

Tehát a folyamat: Igaz[4]> Való[5]> Hazug[6].

Mondhatnánk, hogy ez határozza meg a nyelvünk kettős jellegét, a kettős számrendszerre épülő szerkezetét, a fekete- fehér, a jin és jang, az igaz hamis voltát. A határérték, a való(ság), ami lehet ez is az is. Olyan, mint a diódákban a határérték, vagy a tranzisztorokban a bázis, ami midig eldönti, hogy merre visz a folyamat. A határértékben megjelenő döntés a „Való” (Valló), létén, múlik, hogy „Igaz”, vagy „Hazug” az eredmény.

A magad[7] uram, ha nincs szolgád kifejezés, elsősorban, a régi magyar eredetű világokban a családban[8] teljesedett ki. A család[9], a nemzetségek[10] egyik eleme, a nemzetségek sokasága nemzet alkotó maga a Nemzet[11]. Ezt a magyar nyelv így mondja el.

Mi következik ebből?

Világos, mert egyre nagyobb fénybe kerül a nyelvünk, történelmünk, a magyar, az ember. Ezzel a megvilágítással foglalkozol Te is. Én hiszek abba, és remélem, hogy egyre többen, rávilágítanak, és a fény elvezet bennünket oda, ahol a határérték átbillen.
Manapság már úgy látom, ez a folyamat visszafordíthatatlan. Jó úton haladunk. Egyre többen megmozdulnak.

Ahogy írod, szívünkbe van ez az igazság. Én úgy látom, még van elég magyar, akinek a szívében ott dobog az igazság, és valóság lesz belőle. Ez, a mérleg nyelve, egy békés út, a hazugságok legyőzésére.

 

Kromek Pál
Tab 2013 december 21.

 

 



[1] Juhász Zsolt: A Magyar nyelv, mint útikönyv az élet nevű túrához.

[2] Természet, műszaki, orvos, társadalom, tudományok, a kikiáltott agrár, művészet tudományok, de még a vallás és bölcsészet is ide tartozik.

 

[3] (hit, vallás) Kromek Pál BLOGKÖNV

„A Magyarok Eltitkolt Múltja I. kötet. 33. oldal.

[4] A mindenség léte.

[5] Amit az igaz(ság)ról elhiszünk

[6] Nem létező való(ság).

[7] A MAG-ad(d) (Azaz, Tenmagad.) MAG-ad, adja.

[8] CSAl-ád, a család a CSAL, gyökből a csalogat, csábos, csábít, hogy egyesüljünk, az ád, ad, MAG-át adja, az adott közösségnek. Aki megcsalja a másikat az a csal-fa, vagy csak csal-ó.

[9] Közös őstől származó férfiak, feleségeik, utódaik, több generáción át. Vezető a családfő.

[10] Közös ősre vissza vezethető, rokoni kapcsolatokkal kialakult emberek csoportja.

[11] Meg kell nézni, mit mondanak erről a kérdésről (nemzet) más nyelvek beszélői. Látható, hogy a fogalmat, csak átvitt értelembe értik. Angol, Amerikai, Német, Francia, orosz, stb.

Letöltés: Igazság.pdf

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .