Végképp eltörölni?

Tamás!

Válaszolva a csoportban írt bejegyzésedre.

Az egyik hozzászólásomban írtam, hogy én, biztatlak. Ezt fenntartom most is. Ne hagyd abba!

Olyankor, amikor az ember az igazsággal, a valósággal küszködik, látja, hogy a sarkaiból kifordított világunk eltér az alapvető emberi értékektől, még attól is, ami bennünk maradt.

Minket a kommunizmusban neveltek, és igyekeztek uniformizálni. Áhítattal énekeltük „A múltat végképp eltörölni… A Föld fog sarkából kidőlni”.

És kidőlt.

Igaz akkortájt azt mondták, majd lesz jutalma, meg is kaptuk.

Ami megjár, az árulónak, azt kaptuk.

Tudjuk, manapság a liberalizmus, minden érzéstelenítés nélkül könnyedén a múltbeli megtévesztések a sokszorosát követi el velünk szembe. Már énekelni sem kell.

Csak üzlet! A jutalom most is ugyanaz.

Holokauszt, holokamú? Nem tudom. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Te kit választanál?

Józsi!

Mivel megszólítottál, válaszolok arra a kérdésedre, hogy

„Pali! Te kit szeretnél miniszterelnöknek? adj egy jó tippet, hátha én is ?”

Tudod, nehezen válaszolok. A politikusokat nem szeretem. Én farizeusnak tartom őket. Jöjjön az jobbról, vagy ballról. Le is írtam valahol, hogy kik a farizeusok: link

Mégis egy kicsit kimerítőbb választ szeretnék adni a kérdésedre, na, nem azért, mert megszólítottál, és így okom van arra, hogy kibeszéljem magam, hanem azért, mert, bonyolult az élet, és talán az átlagnál szerteágazóbbak látom, ezt a világot. Nem is azért, mert kérdeztél, és bele szeretnélek fárasztani az olvasásba, hiszen örülök neked, de örülök annak is, hogy elmondhatom a kérdésed kapcsán a véleményem, a mai politikáról. Van témám.

Lássuk csak:

Ismerjük egymást, hosszú évek óta. Tudod, hogy én a Kádár rendszerbe éltem az életem nagy, és szebb részét. Azt szerettem, megszoktuk, boldogultunk. Azt is bátran mondhatom, hogy a lakóság 80.-90. százaléka hozzám hasonlóan érzett, és abból a korból, a ma még élők nagyobbik hányada, most is így érez, ráadásul ez a korosztály, hozzám hasonlóan kimeri ezt mondani. Mindenki tudott alkalmazkodni, igyekezett az elvárásoknak megfelelni, egy kevés akarattal, szorgalommal, előrébb is tudott jutni. Lehet manapság diktatúrának, csúfolni, vagy puha diktatúrának becézgetni, de akkor is különb, emberségesebb, volt bármelyik mai kormánynál, élhetőbb volt a mai világnál. Ha fegyelmezve is, de mindenki a maga ura volt a Kádár korszakban. Ma a rövidtávú múltunkat az ember szemébe meghazudtolják, úgy csinálnak velünk, mint ahogy a vak, a süket, meg a kopasz egymással a viccbe, gondolom, ismered.

Amint mennek, mendegélnek, megszólal a süket ember: – Én valamit hallok! Megszólal a vak is: – Ja, nézzétek, mit látok! Nagyot kiált erre a kopasz: – Uccu, bizony szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk!

Ezek után, hogy hülyét kell magunkból csinálni, még azt is elvárják, hogy örüljünk annak, ha az élet minden területén kirabolnak bennünket. Nem azt mondom, hogy nem csináltak a kádár rendszerbe az emberből bohócot, de mindig volt egy „Pelikán” elvtárs, aki azért, a talpára állt, akit a falu, a város, az igazság egyik felelős alakjának tartott. Nálunk is volt ilyen Tabon. Manapság nincs egy település, ahol abban bízva, hogy segítenek rajtad, elmehess bárkihez panaszkodni. Nincs egy ember, aki megalgatná a problémád. Mindenki tudja, mégsem emeli fel a szavát a múltunk mellett, csak ellene! Bár ma is tisztelet övezi, ezeket a Pelikán elvtársnak csúfolt, embereket!  A „Tanú”, a szocialista embert, vezetőt gúnyoló film, az alternatív összetételű, József Kőrúti közönség pénzén került bemutatásra, korai előjeleként a rendszer lejáratásának. A filmhez „méltó”az  árulkodó idézet, a végén, amit szintén nem közülünk való embertől, hanem ellenünk, a nemzetközi internacionalizmusért harcoló egyik úttörőtől-Marxtól idéz : – „Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg a múltjától.” – Marx.  Manapság még ez sincs, még „Pelikán elvtársak sincsenek, akinek el lehetne mondani a gondjaid. Derűvel, elválasztottak bennünket a múltunktól. Kigúnyolják.  Az igazságért, még a bíróságok sem álnak ki, esetleg a jogér, ha van ügyvédre pénzed. Ez a fajta demokrácia, a világhatalomnak demokrácia, nem a magyar embernek. Mindenki más rabszolga. Ha ez a demokrácia, akkor ez, nemzetközileg intézményesített liberális rablás, az emberek kirablása!  A hatalmasok által kitalált fogalom a „terrorizmus”, akkor nem más, mint az előbb felvázolt rablók üldözése! E szerint a logika szerint rablók üldözése törvénytelen.

Ez az egész új államforma, ez a liberális demokrácia, másokért, más rétegekért, más népekért, és nem a kádár féle korszakban szocializálódott lekicsinyelt, emberért, a fentebb említett 80-90 százalék magyarért van.

Ma már mindenki tudja!

Igaz nagyon sokan reménykednek, hogy Ők majd kimaradnak, Ők lesznek a kivételek. Ezek az emberek abba pusztulnak bele, hogy még ma is védik az ellenséget. Mert az ellenség, az ártatlannak sem bocsát meg! A sorban az elsők a kollaboránsok, a haszonlesők!  Ők már nem számítanak, ha nem az ellenség, akkor a saját változásra képtelen vak hitük emészti el őket. Ez a háború rendje.

A gondom azokkal van, akik nem éltek a diktatúra alatt. Ők elhiszik a hazugságokat. A fiatalokat intézményesítve, hazug, politikára, életre, történelemre nevelik. Ők már nem lesznek alkalmasak a változtatásra. Nem tudnak magukért kiállni! A fiatalokat átgyúrták! A társadalom látszatintézményeiben bíznak, civil szervezetek, szakszervezetek, ellenzékek, pártok, sztrájk, engedetlenségi mozgalmak, de nem tudják, hogy ezek mind-mind a meglévő hazug világ, a hazug demokrácia erősítésére lettek létrehozva. Az esetleg elért eredményeik, semmin nem változtatnak. Nincs arra példa, hogy a multinacionális piacgazdasággal szemben, a kapitalizmus a belső ellenzéke eredményesen fel tudott volna lépni! Itt csak alkalmazkodni lehet.

Ha az életem során változó pártkonstellációk képét áttekintem, akkor az első csalódást, az eredeti MSZP okozta. Az általa felvázolt kommunista, szocialista ideált, saját maga döntötte le, hazudta el. Rádöbbentem, milyen hazug emberek között éltem. Ez a párt otthagyta álomba a milliókat. Az utódpártot ezért, csak utálni tudtam. Minden olyan embert, aki a rendszerváltásban részt vett ezért árulónak tartok. Ezek után úgy gondolkodtam, vállalkozom, ment is pár évig, később ezt lehetetlenné tették, az adózással, majd visszataláltam, az állami szektorba. A korrupciókat látva hamar kiábrándultam, az egész demokratikus varázsszóval támogatott társadalmi felépítésből. Így egy maradt, a Fidesz féle retorika, de nem kellett sok, hogy meglássam ez is csak a jól megírt mű egy másik felvonása.  Ma azt is látom, hogy ebbe a képbe épen úgy beleillik a Jobbik is, mint bármelyik másik párt. A szerepeket kiosztották, ez csak egy színház.

Ezek után nyilvánvaló:

A legjobb az lenne, ha nem mennék el választani, de mivel mások elmennek, ezért el kell mennem. Sajnos vannak olyan pártok, akiket semmilyen körülmények között nem szeretnék ott látni, és ellenük kell szavazni. Ezek a bal oldali és a liberális pártok. Nyilvánvaló az ő elkötelezettségük, ami egy nyilvánosan hangoztatott, nemzetromboló elkötelezettség. Egy ilyen győzelem esetén végleg eltűnik a magyar. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A farizeusok

Anyám hosszú életű volt. Késői gyerekként már asszonyi befogadásának utolsó éveiben születtem, mégis elég sokáig negyvenhat éves koromig élhettem vele együtt. Anyám rögtön lefarizeusozta, akit képmutatónak talált. Nagyon sokáig nem értettem a fogalom jelentését. Eleinte, a pártban dolgozó emberekre gondoltam, – talán csak azok között voltak többen, akikre ráakasztotta ezt a jelzőt,- csak később, anyám példáival fogalmazódott meg bennem a szó igazi mondanivalója. Később persze megtanították a szó jelentését.

Napjainkban, amikor a globális válságok korszakát éljük, nap, mint nap emberek milliói száján megfordul, a hazug világ, a mellé beszélő és hamis politikus, egyház, ember. A társadalmak, az átlagemberek többsége nincs tisztába azzal, hogy mi is ez, hogy honnan van ez a jelenség. Az tény, hogy az emberek nagy tömegei manapság farizeusok. Szinte minden ember tudja, hogy egy politikus azért, hogy megválasszák, mindent elkövet, még hazudik is érte, ennek ellenére az emberek többsége úgy tesz, mintha ez nem így lenne, szeretne hinni, és a hit reményében álszentként viselkedik. Ha valaki álszent, akkor az már képmutató, ha képmutató, akkor farizeus. Ezt mindenki tudja, legfeljebb nem fogalmazódik meg benne. Mégis. Az emberek többsége elmegy szavazni, Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Civilizált nyugat

A mai társadalmak cinikus, liberális szerkezete, nyíltan taszítja a mélybe azokat a rétegeket, akik hajlamosak a rossz követésére, a pillanatnyi haszon fejébe. Egyre bátrabban, egyre többet engednek meg maguknak a rossz emberek. A sátán követői magukkal rántva, lehúzzák a rosszra hajló bizonytalanokat. Az őskori maradék emberi értékek, újabbnál újabb lejáratásával, új látszat rend megteremtésével, a nem emberi, hanem sátáni, túlvilági értékeket képviselők, állati sorba taszítják azokat, akik hajlamosak elfogadni a mostani önáltatást, az előnyt.

A nyugati világ magát modernnek nevezi. Ide ebbe a modern civilizációba igyekszünk mi is. A történelem bebizonyította, hogy bármely a mai világfigyelők álltál számításba vett időszakban, a Kárpát medencébe élő népek, csak eszközként kerültek felhasználásra a „modern civilizáció” részéről. Ha a magyarság elmúlt, ezer esztendejét nézzük, akkor látható, hogy a tatárjárástól a törökdúlásig, a kommunizmus eszméivel együtt, csak határgyepűnek használtak bennünket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Jó és a Rossz

A villanykörte és az elektromos izzó.

Az ember élethosszával számolva, a semmibe tűnik a földi élettér adta lehetőségek hossza. Mondhatnám azt is, hogy a végtelen határait súrolja, de nem mondom, mert a gondolataim meghatározzák a szavaimat is, és szeretném kihangsúlyozni a nyelvünk eredeti lehetőségeit. Szeretném elmondani a magyar beszéd mai értelembe vett tudományos tartalmát, amit arra képzett „tudósaink” igyekeznek elfelejtetni velünk, akik ezt a nyelvet beszélik a magyarokkal. Igen azt állítom, hogy nyelvünk a magyar nyelv, jobban ismeri a világmindenséget, mint ahogy azt a világon előforduló, szánalmas tudósok sora. Ezek után, hogy helyesen használom e, semmi szavunkat a végtelen helyett? Nem ez a lényeg, hanem az, hogy a semmi ürességet jelent, aminek a mélysége végtelen. A semmi alap esetben csak valaminek a hiányát, míg a végtelennel kiegészítve, már a világmindenséget, annak zsúfolt tartalmát jelenti. A világ, vezető tudósai évszázadokon át próbálják ezt a két fogalma a primitív nyelvek egyikén megmagyarázva, aztán magyarra lefordítva eladni a hat éves magyarul beszélő, nagyon rossz oktatási rendszerünkbe kényszerített gyermekeinknek. Kár ez az igyekezet. A nyelvünk ezt jobban tudja. A magyar hivatalos nyelvtanítás, igyekszik kiverni a gyerekből azt, amit eredendően tud. Állítom, a legtöbb értelembe elvesz, a helyett, hogy hozzáadna. Állítom, hogy a mai oktatás Magyarországon elveszi a gyerekeink eredendően megszerzett tudását, amit a nyelv adott neki. Amikor Stephen Hawking elgondolkodik, a világegyetemről nem tud annál többet mondani, mind, amikor elfantáziálunk a két fogalom, a semmi és a végtelen szavaink jelentésének összetettségén. Mert ez a két fogalom együttesen jelenti a magyar nyelvben a végelláthatatlan üres űrt, az ürességben lebegő égitesteket, bolygókat, holdakat, napokat, a naprendszereket, de ha ismerjük, és ma már tudjuk, hogy létezik sötét anyag akkor azt is tartalmazza ez a két magyar szó, sőt a felfedezett és a felfedezésre váró objektumokat is. Úgy tűnik, vannak szavaink, melyek jelentése olyan alapfogalmakat hordoznak magukban, amit az indoeurópai kultúra, csak félremagyarázva érti meg. Ilyen a katolicizmus kezdetén kialakult, a nyelvünkben már rég óta élő hit, vallás, egyház szavaink, vagy ide sorolhatók a mai tudományos körök közreműködésével, kialakuló új fogalmak, amit, az emberiség manapság fedez fel, vagy még el sem jutott a felfedezés határáig. Egy kattintás ide a folytatáshoz….