Ping

Címszó: ping

XP sugó szerint:

Internet Control Message Protocol (ICMP) visszhangkérő üzeneteket küldve ellenőrzi az IP-szintű kapcsolatot egy másik TCP/IP protokollos számítógéppel. A megfelelő visszhangválasz-üzenetek fogadását megjeleníti az oda-vissza út idejével együtt. A ping a kapcsolat, az elérhetőség és a névhozzárendelés hibaelhárításához használható elsődleges TCP/IP parancs. Paraméterek nélkül a ping a súgót jeleníti meg.

Szintaxis
ping [-t] [-a] [-n Szám] [-l Méret] [-f] [-i TTL] [-v TOS] [-r Szám] [-s Szám] [{-j Állomáslista | -k Állomáslista}] [-w Időtúllépés] [A_cél_neve]

Paraméterek
-t
Ezt a kapcsolót megadva a ping parancs a megszakításig folyamatosam küldi a visszhangkérő üzeneteket a célállomásnak. A megszakításhoz és a statisztika megjelenítéséhez nyomja meg a CTRL-BREAK billentyűkombinációt. A megszakításhoz és a ping parancsból való kilépéshez nyomja meg a CTRL-C billentyűkombinációt.
-a
Ezt a kapcsolót megadva fordított névfeloldás történik a célállomásként megadott IP-címen. Ha ez sikeres, a ping megjeleníti a megfelelő állomásnevet.
-n Szám
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg a küldendő visszhangkérő üzenetek számát. Az alapértelmezett érték 4.
–lMéret
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg a küldendő visszhangkérő üzenetek adatmezőjének hosszát bájtban. Az alapértelmezett érték 32 bájt. A legnagyobb méret 65 527 bájt lehet.
-f
Ezt a kapcsolót megadva a visszhangkérő üzeneteket a rendszer az IP-fejlécben lévő Don’t Fragment (Nem darabolható) jelzőt 1 értékre állítva küldi el, így a visszhangkérő üzeneteket az útválasztók nem darabolják fel a célállomásig tartó útvonalon. Ez a paraméter az útvonalon használható maximális átviteli egységgel (PMTU) kapcsolatos problémák hibaelhárításánál igen hasznos.
-i TTL
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg a küldendő visszhangkérő üzenetek IP-fejlécében található TTL-mező értékét. Az alapértelmezett érték az állomás alapértelmezett TTL-értéke. A Windows XP állomások esetében ez általában 128. A TTL maximális értéke 255 lehet.
-v TOS
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg a küldendő visszhangkérő üzenetek IP-fejlécében található Type of Service (TOS – a szolgáltatás típusa) mező értékét. Az alapértelmezett érték 0. A TOS értéke 0 és 255 közötti egész szám lehet.
-r Szám
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg, hogy az IP-fejlécben lévő útvonalrögzítő kapcsoló rögzítse-e a visszhangkérő üzenet és a válaszul érkező visszhangválasz-üzenet által megtett útvonalat. Az útvonal minden ugrása egy-egy bejegyzés az útvonalrögzítő kapcsolóban. Ha lehetséges, a forrás és a cél közti ugrások számával megegyező vagy annál nagyobb számot ajánlott megadni. A szám értékeként 1 és 9 közötti számot kell megadni.
-s Szám
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg, hogy az IP-fejlécben lévő internetes időbélyegző rögzítse-e ugrásonként a visszhangkérő üzenet és a válaszul érkező visszhangválasz-üzenet beérkezésének időpontját. A szám értékeként 1 és 4 közötti számot kell megadni.
-j Állomáslista
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg, hogy a visszhangkérő üzenetek az IP-fejlécben található, laza forrásútvonalat lehetővé tevő beállítást használják az állomáslistán megadott köztes célpontokkal. Laza forrásútválasztást használva az egymást követő köztes célpontokat egy vagy több útválasztó választhatja el egymástól. Az állomáslistán legfeljebb kilenc cím vagy név lehet. Az állomáslista szóközökkel elválasztott IP-címeket tartalmaz (pontokkal tagolt, tízes számrendszerben megadott formában).
-k Állomáslista
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg, hogy a visszhangkérő üzenetek az IP-fejlécben található, szigorú forrásútvonal-követést kérő beállítást használják az állomáslistán megadott köztes célpontokkal. A szigorú forrásútvonal-követés használatakor a következő köztes célpontnak közvetlenül elérhetőnek kell lennie (az útválasztó szomszédjának kell lennie az illesztőn). Az állomáslistán legfeljebb kilenc cím vagy név lehet. Az állomáslista szóközökkel elválasztott IP-címeket tartalmaz (pontokkal tagolt, tízes számrendszerben megadott formában).
-w Időtúllépés
Ezzel a kapcsolóval adhatja meg azt az időt (ezredmásodpercben), amennyit a rendszernek egy visszhangkérő üzenetre érkező visszhangválasz-üzenetre várnia kell. Ha a visszhangválasz-üzenet ennyi idő alatt nem érkezik meg, „A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül” hibaüzenet jelenik meg. Az időtúllépés alapértelmezett értéke 4000 (4 másodperc).
A_cél_neve
Itt adhatja meg a célvégpontot, amelyet IP-cím vagy állomásnév azonosít.
/?
Súgót jelenít meg a parancssorban.
Megjegyzések
A ping parancs mind a számítógép nevének, mind IP-címének ellenőrzéséhez használható. Ha egy IP-címmel a ping teszt működik, a hozzá tartozó számítógépnévvel viszont nem, névhozzárendelési probléma állhat fenn. Ebben az esetben ellenőrizze, hogy a megadott számítógépnév feloldható-e a helyi Hosts fájl segítségével, a tartománynévrendszer (DNS) lekérdezéseivel vagy a NetBIOS névhozzárendelési technikái útján.
Ez a parancs csak akkor érhető el, ha az Internet Protocol (TCP/IP) protokoll összetevőként telepítve van a Hálózati kapcsolatok ablakban szereplő valamelyik hálózati kártya tulajdonságlapján.
Példák
A következő példa a ping parancs eredményét mutatja:

C:\>ping example.microsoft.com

example.microsoft.com [192.168.239.132] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 192.168.239.132: bájt=32 idő=101 ms TTL=124

Válasz 192.168.239.132: bájt=32 idő=100 ms TTL=124

Válasz 192.168.239.132: bájt=32 idő=120 ms TTL=124

Válasz 192.168.239.132: bájt=32 idő=120 ms TTL=124

A 10.0.99.221 célvégpont ping tesztjéhez és a 10.0.99.221 IP-cím állomásnévvé történő feloldásához írja be a következőt:

ping -a 10.0.99.221

A 10.0.99.221 célvégpont 10, egyenként 1000 bájt méretű adatmezőt tartalmazó visszhangkérő üzenettel történő ping tesztjéhez írja be a következőt:

ping -n 10 -l 1000 10.0.99.221

A 10.0.99.221 célvégpont ping tesztjéhez és 4 ugrás útvonalának rögzítéséhez a következőt írja be:

ping -r 4 10.0.99.221

A 10.0.99.221 célvégpont ping tesztjéhez és a 10.12.0.1 – 10.29.3.1 – 10.1.44.1 laza forrásútvonal megadásához írja be a következőt:

ping -j 10.12.0.1 10.29.3.1 10.1.44.1 10.0.99.221

Formázási jelmagyarázat
Formázás Jelentés
Dőlt betű A felhasználó által megadott információ
Félkövér Pontosan a megadott módon beírandó elemek
Három pont (…) Olyan paraméter, amelyet többször meg lehet ismételni a parancssorban
Szögletes zárójel ([]) Nem kötelező elemek
Kapcsos zárójel ({}); függőleges vonallal (|) elválasztott választási lehetőségek. Például: {even|odd} Választási lehetőségek, amelyek közül a felhasználónak egyet ki kell választania
Courier betűtípus Kód szövege vagy program által kiírt szöveg

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .