Validálás

Még mindig ezzel bajlódom sajnos egész addig nem tudok továbblépni a veblap további optimalizálására míg nem lessz tökéletes a html. Ezt csak a html kódok javításával tudom elérni. Sajnos ahányszor hozzányulok az oldalhoz egy html szerkesztővel annyiszor okozok szintaktikai hibákat benne. Még mindig egy olyan módszert keresgélek mellyel egyszerüvé tudom tenni a validálást.

Tovább Validation…

6 thoughts on “Validálás

  1. Úgy látom megoldódott a problémám. Sikerült összehozni, hogy a W3 fogadja el a html és a cs ellenőrzésnél is az oldalakat. Sajnos úgy néz ki a ha egy oldalt a W3Cs szabályaival és az ellenőrző tesztjével el akarok fogadtatni akkor le kell mondanom véglegesen a FronPage használatáról. Más eszközöket kell használni a html oldalak szerkesztéséhez. Holnap, de legkésőbb a hét vége felé fel tudom telepíteni a http://www.kromek.hu oldalra.

  2. Hemzsegő hibákkal teli Web oldalak. Talán ez a jellemzője a mai magyar Web-nek.
    Lehet, hogy az a mai fiatal aki elsajátította a főiskolán esetleg az egyetemen a Web lap készítést és pillanatok alatt összevág arra alkalmas szerkesztővel egy oldalt nem is gondol arra, hogy valaki meg szeretné, nézni. Több esetben megfordult a fejembe, talán nem is ez a célja? Amikor az Internet Explorerben elcsúszik a kép, ismétlődik, elhúzódik a java script, vagy a flash, esetleg az alternatív böngészők csak egy feliratot jelenítenek meg, akkor egész biztos, hogy a Weblap szerzője nem fordított elegendő gondot oldalának kivitelezésére. Az is lehet, hogy valamelyik számára különösen nagy élményt biztosító alkalmazás került a megjelenítés kárára beépítésre, a lapba. Ezek nem jó kompromisszumok. Nem szabad olyan alkalmazások tömegét használni melyek a design javára, egyes felületeken élvezhetetlenné teszik a lapot. Nem állítom, de úgy gondolom, rossz úton halad a WEB oktatása ma nálunk. Az eladásra váró magukat ránk erőltető fejlett, fejlődő technológiák, technikák, trükkök alkalmazása, bemutatása túl nagy hangsúlyt kap. Nem erre kell a fiatal Web tervezők figyelmét orientálni, hanem a hagyományos szabványokkal deklarált *.html nyelv pontos alkalmazására. A W3C elvárásainak történő megfelelésre.
    Talán azért kaptam a kezem alá a klaviatúrát, mert 2008-ban rendeztek maguk között a fiatal Web tervezők SEO versenyt és nem nagyon tetszett az értékelési módszerük.
    Bár mielőtt egy szó rosszat is írnák ezen igen tisztességes, számomra megbecsült közösségről, akik a SEO műhelyében profi módjára alkalmazzák a kereső optimalizálást, és igen elkötelezett komoly munkát végeznek a témában. Segítik a kezdőket a tudásuk legjavát átadják, és komoly WEB lapokat gyártanak.
    Vagy lehet, hogy azért írom e sorokat mert megsértődtem egy HTML szolgáltatóra aki azt írta, hogy hiba van a programozásomban, miközben az Ö lapja hemzseg a HTML hibáktól (most néztem 146db).
    Nem tudom.
    A tény magában nagyon dicséretes, hogy WEB- lap optimalizálási versenyt szerveznek, de az alapvető kódismeretet várják el! Az is dicséretet érdemel, hogy különösebb külső támogatás nélkül került megvalósításra, kizárólag az üzlet motiválta. Mindezt lerontja az, a tény, hogy még a kiírok oldalainak nagyobbik része (tisztelet a kivételnek, én sajnos csak egyet láttam, amire ez nem vonatkozik.) sem tesz eleget az elvárt minimális követelményeknek a *.html alkalmazása során.
    Ezt a versenyt sajnos elfúja az őszi szél. Még a keresőoptimalizálásban sem tud eleget tenni annak a követelménynek, hogy a felhozott oldalakat és azok több éven keresztül fenn maradjanak, ami természetesen elvárható célja kellene, hogy legyen egy ilyen versenynek. És ezek után még nem is említettem a validalast, ami a HTML és a stílus ellenőrzése.
    Persze nagyon igaz, hogy Magyarországon ma a megjelenő WEB oldalak tömegesen nem elégítik ki ezeket a szabályokat. Többek között az én általam készített hobbi oldalak sem. No persze én nem is nevezek semmilyen *.html versenyre.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .