A HUN hősök és a fény születése

Siófokon jártam.

 

Tegnap reggel, ki tudja milyen apropóból korai kelő voltam, talán az egészségem. Ilyen esetekbe szoktam is az asszonynak mondani, hogy kidobott, az ágy. A számítógépem bekapcsolása után a weblapom (http://kromek.hu) régebbi cikkeit böngészve, feltűnt egy meghívó a siófoki Jobbik szervezet szervezésében hirdetett

 

„A Hun hősök és a fény születése „

 

címmel mozgósít egy előadásra.

Dr.Obrusánszky Borbála

Dr.Obrusánszky Borbála

A Kromek.hu oldal egy hír portál, ami automatikusan szedi össze azokat a napi híreket, melyek az én ízlésemnek felelnek meg. Egy robot végzi ezt a műveletet. Van úgy, hogy téved szegény, és az ízlésvilágommal, homlok egyenest szembeáll az adott cikk. Most beletalált. Mivel a meghívó ingyenesként hirdeti, az előadást a téma is egybevág az érdeklődésemmel, ezért felkeltette a figyelmem. A rendezvényt már a szórólapon feltüntetett adatokból látom, hogy sorozatnak szánják.

 

A délután három órára szervezett előadás első előadás első témája  Dr. Obrusánszky Borbála: A hunok és a rovásírás címmel szerepel.

Tisztelem a hölgyet, több írását, fordítását, olvastam. Több előadását megnéztem az Interneten. Egyszóval elhatároztam, hogy megnézem a rendezvényt.

Azért, hogy ne felejtsem a nap többi eseményét a következők szerepeltek még a meghívón:

Siófok helységnévtáblájának bemutatása,

Siófok helység-névtábla

A siófoki barantások bemutatója, valamint

Dr. Cey Róbert Őstörténész kutató előadása.

 

Az alábbiakban pár képet szeretnék mutatni a rendezvényről, továbbá elhelyezem Dr. Obrusánszky Borbála teljes előadásának felvételét, amit a kisleány unokám készített. A hang egy kicsit, halk, de ennek két oka van az egyik egy meglehetősen magas háttérzaj a konyha irányából a másik, hogy a Dr.-nő halkan nem egy amatőr fényképezőgéphez méretezte a hangerőt. Ezek ellenére, megfelelően érthető az előadás.

 

A barantások

A program menetközbe módosult, előre hozták a barantások lelkes bemutatóját. Csak bíztatok minden Siófokit, csatlakozzanak.

A szabadtéri bemutató után megismerhettük a siófoki rovásírásos helységnévtáblát.

 

Dr. Obrusánszky Borbála előadása

A következő előadó Dr. Cey-Bert Róbert. Bocsássák meg nekem, de nem ísmertem. Miután utánanéztem a netten, meggyőződtem, hogy jól választottak a rendezők.

Cey-Bert Róbert őstörténet kutató

 

Itt látható egy riport az előadóval.

 Rovásírás fordító

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .