A magyar tudás

Badiny Jós Ferenc idézet:

„Nem kell félni, és hinni kell, mert a magyar legyőzhetetlen. Mi élni fogunk, de csak akkor, ha élni akarunk, és megtaláljuk önmagunkat. A mi műveltségünk él tovább a magyar lélekben, akkor is, ha mindenki keverék, annyi népet telepítettek a nyakunkra. Nekünk semmi okunk nincs, hogy elhagyjuk magunkat. ..a magyar a tudás megőrzésére van elrendelve… A mi drága Jézusunk igen közeledik hozzánk…”

Hozzászólás: Kósa Ella:

Olyan, hogy „keverék” nincs, nem létezik. A magyaroknál nem. Kitaláció a tiszta vérű faj, épp olyan téves irány, mint a kutyáknál a nemesítés. A magyar az ősgénből lett, ami annyit tesz, hogy génjeiben az összes emberi tulajdonságot hordozza, és őrzi. Épp akkor van baj, ha hiányos lesz a lista, akkor már nem teljes,nem egész a kép, és akkor állnak elő a mindenféle betegségek. Ezért nem féltek őseink soha befogadni senkit. Nekünk nem tudtak idegen géneket hozni, mert bennünk minden bennünk van. Azt hazudták, és hazudják a mai napig, hogy volt egy tiszta vérvonal, ami aztán szennyeződött, mindenféle belekeveredett. Pedig az igazság épp az, hogy először minden EGY volt, és aztán ez elkezdett szétválni, és szétosztódni, így jöttek létre az egyes nemzetek. Minden nemzet egy-egy RÉSZE az egésznek, hiányos DNS kódokkal.

Kedves Ella.

Szívesen megosztom veled a gondolataimat az általad felvetett témában.

Mint írtam: Ez szép gondolatmenet. Tetszik is. Mégis egy kicsit kifejtem az eltérő véleményem.

Biztos, hogy emberben keverék nincs. Emberek és népek ellenben keverednek egymással. Az is igaz, hogy kiválasztott, vagy tiszta vérű faj sincs. Legfeljebb annak adják el magukat.

Igaznak tartom a következtetésed, hogy az összes emberi tulajdonság még él a magyarban. Gyorsan hozzáteszem, hogy a többi – egészséges- népekben is meglehet ez a tulajdonság, ha nem is él, olyan elevenen.

Azt, hogy más a magyar, minden ember érzi, de talán jobb megközelítése a gondolatomnak az, hogy TUDJA. Az is világos, miként igyekeznek elvenni tőlünk ezt az örökletes tulajdonságot.

Ez a „tudás” vagy talán hit, a magyar ember, fő ismertető jegye. A nagy kérdés az, hogy hol van, az emberben ez a tudás, mert vele születik. Egészen biztos, hogy nem a génekben. Vagy ha ott, akkor azt még nem találták meg a tudósok. A genetikai tudomány, a kutatások újabb eredményei egyre jobban összemosnak bennünket, magyarokat a többi népcsoporttal. Igyekeznek a genetikusok elhallgatni azokat az esetleges egyedi jellemzőket melyek a Magyarországon élő népességet elválasztaná a többitől. Nem beszélnek ilyenről. Azt a benyomást keltik, hogy nincsenek is ilyenek. Pl. 2013-as EU genom kutatás.

Az igaz, ahogy írod, a magyar az Ős génből lett, hozzá teszem, mint mindenki. Az, hogy ki mennyit tartott meg ebből ez idáig, nem bizonyítható, nem mérhető.

Nem hiszek, a mai tudósok pártatlanságában, hallgatásában, sőt még a tudományt is megkérdőjelezem, de a faji alapon történő csoportosítások szerint már el kell vetni a gondolatmenet egy részét, mert mi van, a néger magyarokkal, a mongoloid, az indián magyarokkal, ezek keveredésével. Ők a tudomány szerint más nagyrasz-t, és a keveredésükre kitalált fogalmakat használnak, pl. mulat, mesztic, zambó. Persze erre is jobb szavunk van, a félvér, ami mindent elmond az igazságról.

Egyszóval a mai tudományok, a genetika nem bizonyítja a magyar ember többitől elválasztható egyedi, ősi eredetét. Ilyen értelembe természetesen nem tudtak idegen géneket hozni, de más népeknek sem, mert mindenkiben ott van. Igaz, hogy a magyar ember soha nem félt az idegenektől, azokat befogadta, de ez nem bizonyítja a gének, vagy a DNS eltérő voltát, talán erősítette.

Természetesen a „tiszta vérű, majd szennyezett elmélet” sem lehet igaz. Az ellenben előttem világos, hogy talán pontosan erre a hazug elméletre hivatkozva, többféle vonalon is igyekeznek kisebbé, kevesebbé, csököttebbé, butábbá tenni, de legalább bemutatni a magyart. A magyar ember ezt látja, és minden esetben feltárja a hazugságokat.

Te is ezt teszed. 

Megjegyzem, erre én, régóta használok, egy fogalmat úgy hívom „kitanítás”. A legszínesebb képviselői a tudósaink.  Jó pénzér, kitanítanak bennünket, a múltunkból, új történelmet gyártanak. Elvették az isteneinket, a meséinket, a legendáink. Megtehetik, hiszen a történelmet a győztesek írják. Csak a bérüket füzetjük mi. Kitanítanak a nyelvünkből, folyton folyvást újítgatják, helyettünk Kazinczyval, művelik. Kitanítanak a származásunkból, újat adtak a finnugort. Valószínű a génekkel is ezt teszik.

Ahogy írod, elhazudják. Mégis a gének, a DNS a belénk ágyazott egyszerű ember számára felfoghatatlan, tudományos bizonyítékai ellenünk szólnak. Ezért ezt a gondolatsort nem tartom jó útnak.

Fentebb kérdeztem, akkor hol is van ez a tudás?

A génekbe, úgy látszik a mai tudomány állása szerint nincs. Keressünk rá bizonyítékot, hogy mégis ott van.

Akkor hol?

Vérünkbe szokták mondani régen. Itt sincs a tudományok szerint, bár van a vércsoportoknak jellegzetesen közép európai sajátossága, de ezt is el mossák a tudományok.

Vagy mondták, hogy a lelkünkbe. Na erre teremtették a papságot, bármelyik vallást is nézem, csak a magáét fújja.

A nyelvünkbe? Fentebb említettem már kitanították.

Akkor hol van?

Talán mégis a Badiny féle gondolatban:

Nem kell félni, és hinni kell, mert a magyar legyőzhetetlen. Mi élni fogunk, de csak akkor, ha élni akarunk, és megtaláljuk önmagunkat. A mi műveltségünk él tovább a magyar lélekben akkor is, ha mindenki keverék, annyi népet telepítettek a nyakunkra. Nekünk semmi okunk nincs, hogy elhagyjuk magunkat. ..a magyar a tudás megőrzésére van elrendelve… A mi drága Jézusunk igen közeledik hozzánk…”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .