WP-PostRatings 1.40 Readme

Címszó: WP-PostRatings

Kíváncsi voltam a programra ezért az este feltelepítettem, mivel én is nehezen jöttem rá ezért kicsit részletezve leírom.

A Zip fájlban találsz egy readme.html fájlt abban részletesen le van írva angolul, hogy mit kell tenned. A readme.html oldal megnyitásakor nézz körül, az oldalnak több füle van (menü pont) előszzőr én sem vettem észre, és csak a betöltődő oldalt láttam. A lapon jobbra fent vannak az oldalak linkjei. Sorban: Index,Changelog,Installation,Upgrade,Usage. Megnyitáskor az Index nyílik meg. Itt a szerzőre a letöltésekre és még sok másról találsz hivatkozásokat.A Changelog oldal a különféle verziókról ad némi leírást, különös tekintettel a változásokra. Installation  megmutatja, hogy kell telepíteni.

Én a következőképen csináltam: WorPress2.7 motoron Default elnevezésű sablonnál:

A szokásos módon letöltöttem, kicsomagoltam, és ftp-vel feltöltöttem a plugin könyvtárba. Ha már volt előző verzió akkor azt előtte  kapcsold ki és nyugodtan írd felül ezekkel a fájlokkal.

Nyisd meg szerkesztővel (jegyzettömb) az alkalmazott téma (sablon) index.php  fájlt.

Keresd meg a következő sort:   <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>

 Ott a következő sort kell  beszúrnod : <?php if(function_exists(’the_ratings’)) { the_ratings(); } ?> 

Én a saját gépen levő fájlt szoktam módosítani, és utána ftp-vel feltöltöm a módosított fájlt. Felül írom a szerveren lévő változatot a módosítottal. Persze ha szimpatikusabb lehet ezt a WordPress saját szerkesztőjével is módosítani, de azt nem nagyon szeretem.

Ha ezt elvégezted és bekapcsolod a Bővítményt akkor a szavazás már megjelenik. Itt figyelj oda a beállításokra, amit atomjani írt:

1.lépés: Admin/Ratings/Ratings Templates. Először is ezek az értékek általában üresek. Ellenőrizd a mezőket. Ha üresek, akkor “Restore Default Template (Normal Rating)” vagy a “Restore Default Template (Up/Down Rating)” gombokra katintva beilleszti őket. Aztan alul “Saves changes” gombbal mented.

2. lépés: Alapból úgy van beállítva, hogy csak a vendégek értékelhetik, a regisztráltak nem. Tehát Admin/Ratings/Ratings Options Itt megkeresed, hogy Allow To Rate Who Is Allowed To Rate? És beállítod a “Registered Users and Guest”-re. Regisztráltés vendégek számára engedélyezett. A “Registered Users Only” csak regisztráltak számára, a “Guest Only” csak a vendégek számára engedélyezi.

A szavazás eredményeinek megjelenítése:

Nyisd meg a wp-content/plugins/wp-postratings/wp-postratings.php fájlt.

Az alábbi módosításokat végezd el:

Keresd meg az alábbi sort:

//add_filter(’comment_text’, ‘comment_author_ratings_filter’);

Módositsd erre:

add_filter(’comment_text’, ‘comment_author_ratings_filter’);

Majd keresd meg a következő szakaszt

define(’RATINGS_IMG_EXT’, ‘gif’);
//define(’RATINGS_IMG_EXT’, ‘png’);

És módosítsd erre:

//define(’RATINGS_IMG_EXT’, ‘gif’);
define(’RATINGS_IMG_EXT’, ‘png’);

Töltsd fel a fájlt.

Kapcsold be  a bővítményeknél a WP-PostRatings Widget et.

Aktiváld (hozzáadás) a Widgeteket (Highest rated) Legmagasabb osztályzat( Most rated) legtöbb szavazat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .