Mi ez?

Kromek Pál

Szórakozásom, hobbim, a számítógép az Internet, egy ismerősöm véleményének engedtem amikor úgy döntöttem, hogy bérelek egy tárhelyet és készítek egy oldalt ami az eddig gyártott főleg ingyenes szervereken elhelyezett lapjaim  kiinduló pontja..

A kezdő oldalam a http://kromek.hu természetesen a www előtaggal is fut. Pár mondatot az oldalról ,ahol a blogom is található.

Az index oldalaimról elérhető szinte az összes általam készített web hely. Mondja is több weblap elemző program, hogy túl sok a link az oldalon. Ha sok, hát sok. Sok az oldal amit látatni szeretnék ez ilyen egyszerű. A SEO (mind megtudtam weblap optimalizálást jelent) kedvéért nem mondok le egyről sem. Ha megpróbálom csoportokra bontani ezeket az oldalakat, akkor első helyen a készülő web oldalak találhatók, csoportosítva, A második nagyobb csoport a „Fotó és háttérkép oldalak képek letöltése” téma. Ezek a lapok a fotó mániám termékei. Aztán vannak képfeltöltéssel kapcsolatos, WEB programozással, HTML , JavaScript kapcsolatos oldalak, lejjebb a menü a családommal kapcsolatos ingyenes szervereken elhelyezett web lapok linkjeit tartalmazza. Ezeket az oldalakat megtekintheted a családi lapok linkről induló oldalon.

Mostanában több webhely költöztetésen vagyok túl. Nap mint nap szembekerülök a HTML varázslatos egyre bonyolódó világával. A webhelyeim áttelepítése során rá kellett ismételten jönnöm arra, hogy nincs tuti recept a mai napig a weblapok megjelenítésére, optimalizálására. Lehet ez az optimalizálás böngésző, platform, keresőhöz való igazítás, validálás.

Úgy gondoltam leírom a tapasztalataimat a véleményem ebben a témában azokkal az ügyekkel kapcsolatban melyek nem mennek úgy pikk-pakk. Nem gondolok arra, hogy egy HTML szerkesztéssel foglalkozó blog legyen ez, csupán a szokásos körülmények között létrehozott oldalak telepítési, optimalizálási gondjait osztom meg veletek.

A HTML szerkesztéssel a web létezése óta foglalkozom. Az internet hős korától jelen vagyok a netten. Sok, sok web lapot készítettem, szinte minden típusát a most futó rendszereknek. Az Internet és én együtt öregedtünk meg. Ez az  oldal tulajdonképpen egy link oldal az elérhető oldalaim hivatkozásaival.