Blogroll avagy a blogról.

Soha nem tudom mi az a link csoport ott jobb oldalon. Telepítés után felületesen olvastam és arra gondoltam, hogy ’Blogról’ van szó és ahhoz kapcsolódó linkeket nyomtam bele, persze a számomra nem tetsző hivatkozásokat kidobtam.. Mivel az Angol és Magyar szavak keveredése és tüzetesebb elmélyülés után az előbb bevillant a csoda talán a tekercsről van szó amely a papiruszhoz hasonlóan, felgöngyölve tartalmazza az írásokat, bejegyzéseket? Ha így van akkor nem jók a linkek talán mind kifelé mutat, és nem az oldal hivatkozásait követi. De ha nem így van akkor sem jók az általam elhelyezett linkek mivel nem a blogról szólnak. Szóval revízió alá kell helyeznem azt a csoportot. Miután végiggondoltam még egyszer felcsillant a fény bárhogy is van mindenképpen a blogról kell hogy szóljanak a linkek. Mindkét megközelítés azt jeleni.
Vagy van harmadik is?
Ehhez a témakőrhöz jegyzem be pár olyan tapasztalatomat is ami a bloggal kapcsolatos kísérleteim, próbálkozásaim része. Szeretnék az oldalamra egy könnyen kezelhető egyszerű szótárt. Ki kell váltanom a Szótár elnevezésű oldalt, amit írogatok és folyamatos bejegyzésekkel módosítgatom. A jelenlegi állapot egyre kezelhetetlenebb. Több beépülő modullal próbálkozom, de nem akar összejönni semmi. Legalább az elvárásomnak nem felelnek meg a próbálkozások. Ilyen ami az általam megértett angol nyelvű leírás alapján megfelelő az Associative Dictionary, lehet, hogy azért, mert nincs magyar nyelvű változata, nem tudom megfelelően telepíteni. Fent van most is de nem csinál semmit. Talán ki is dobom másra hagyom a megfejtését az ügynek. Még ilyen szótár szerű igérmény van kettő másik is amivel próbálkoztam , de nem jönnek össze. Aztán a másik ilyen plugin amit szeretnék telepíteni az egy a skint (témát) bemutató, netán a felhasználó számára választható témaválasztó. Több ötletet is kaptam, volt egy hozzászólásom a WordPress fórumon, amit ott leírtam és a válaszokra kapott témákat próbálom itt kielemezni.
1 Topic by apu: 2008-12-29 10:59:54
Szevasztok.
Két dologban szeretném a segítségeteket kérni, azért is ide írtam nem a saját topikba.
Az első:Szeretnék egy szótárt az oldalamra. Olyat képzelek el ahol a szócikkeket egyenként tudom szerkeszteni. Próbálkoztam több féle dologgal, több pluginnal, de nem jött össze. Az is lehet, hogy a WordPress ezt magától tudja, vagy legalább meg lehet vele oldani, de én nem jövök rá. pld az Associative Dictionary bövitménnyel próbálkoztam de nem jött össze. Bármilyen ötletre vevő vagyok, csak tudjam megcsinálni.
A másik: Téma választás. Több téma van ami nekem tetszik. Van e lehetőség a Word Pressben arra, hogy a felhasználó szabadon válasszon témát (sablont)? Ha nincs akkor mi a legegyszerűbb módja annak, hogy bemutassam a sablon választékot és esetleg megszavaztassam ?
2 Reply by mano: 2008-12-29 11:47:42
“A másik”-ra –> kugli: theme scitcher / theme changer + wordpress plugin
de szerintem nem jó dolog ilyen lehetőséget adni, hiszen ha valamit szerkesztesz, akkor mindegyik engedélyezett témádban szerkesztened kell…
theme changes: megnéztem ez egy adminisztrátor által használható téma tesztelő program. Nekem nem ilyen kell.
De ellenben az : Inanis glass elnevezésű téma megtetszett.
Hét lehetséges téma választásra ad lehetőséget a felhasználó akár regisztráció nélkül is módosíthatja a színeket, hátteret, úgy nézem csokival tárolja a témára vonatkozó felhasználói információkat. Frissítés (2.7) WP  után kitűnően működik. A témán belül vannak ugyan olyan linkek amelyek nem magyar nyelvűek, de ezeket szép finoman majd piszkálgatom.

2 thoughts on “Blogroll avagy a blogról.

 1. Üdv!

  Tetszik a blogod, főleg az ősmagyar hitről szóló írások! Ám most én is a bloggal illetve a blogrollommal foglalatoskodom. A blogroll alá vagy fölé szeretném betenni a wp-forecast plugint, de sajnos amint a sidebar.php-be beteszem az oldal szétesik…
  Sajnos nem vagyok egy php mágus ezért fordulok hozzád. Annyit kiokoskodtam, hogy buta vagyok 🙂 Mivel elméletileg dinamikus az oldalsáv és nálad egy keskenyebb oldalsávon megy a wp-forecast, nálam pedig széleseben nem, akkor nem tudom, de tényleg!
  Előre is köszönöm!

 2. Én a következő képen csináltam:

  1.-Admin -> bejelentkezés -> Megjelenés -> Widgettek -> és ha ott van bal oldalt a wp-forecast akkor hozzáadás -> Szekesztés címet ad, majd, megváltoztat és utánna a alul a változtatások mentése. Így kész.

  2.- Ha nincs ott a wp-forrecast akkor:
  Elősször a bővitmények fülön be kell kapcsolni, utánna a Beállítások fület választod, ott a WP- forecast, és ott állítgathatsz kedvedre. 🙂 Ha nem megy szólj.

  3.- Beállítások után vissza az első bekezdésre.

  4.- Én a kódba nem piszkáltam bele. Szerintem nem is kell. Több sanbolnal próbáltam megy mindel.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .