Vissza a feladónak!

A minap kaptam egy e-mailt  a következő szöveggel:

Tárgy:     A mai napi jótanács

Kezelj minden helyzetet úgy, mint egy kutya!

Amit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni azt hugyozd le,  és menj tovább!  

 

                Az élet sem áll meg!

Vissza a feladónak!

A jópofának tűnő szöveg első benyomásra mély igazságot sugall.  Pedig miről is van szó? Ez a spam az erkölcsileg fellazított,  mai  liberalista társadalmak egyik elengedhetetlen viselkedési formája. Én úgy gondolom teljes erőnkkel, minden lehetséges módon harcolni kell ellene. Nem a magyar, de még nem is a keresztény mentalitás megjelenítési formája, ez a cinizmus. Talán azok a politikai,  körök melyek teret engednek a liberalista eszme ilyen irányú szabadságának, úgy vélik még mindig nem lazultak fel eléggé a nyugati társadalmak ahhoz, hogy  teljes egészébe rá lehessen telepedni, minden rezdülésére. Úgy látszik, a mai napig szükséges a hasonló romboló gondolatok közvetítése, modern formában, e-mailben is, mert még mindig nem érte  el célját a cinizmus.

Egy antiszemita emlékiratai

Egy antiszemita emlékiratai

Nekem nehezen megy e gondolatok elfogadása. Hiányzik az önfeláldozás, belőle, amire engem neveltek. Az Önfeláldozás helyett a cinikus mások feláldozása az -Én- céljaim elérése érdekében, gondolat fogalmazódik meg.  Ez a gondolat, az idézett napi  jó tanács  tagadja minden közösséghez való legkisebb kapcsolódást is. Ezek után elutasítja a magyarsággal való kapcsolatot, tagadja a Magyarországhoz való  tartozást,  elutasítja a család értékét, elutasítja a hitet, a vallást, de még a szocialista erkölcsi normákat. Mit is mond ?  Amit nem tudsz elásni, saját magadnak, bármilyen módon magadévá tenni, azt tedd tönkre, és jelöld meg, hogy legközelebb más véletlenül se használhassa, de ha a tönkretett dolgokból bármit ki is hoz, az a gyámoltalan, akkor az a tiéd, mert azt megjelölted, lehugyoztad.

Ezek és a hasonló cinikus gondolatok minden értéket tagadnak.

Harcoljunk ellene. Ez nem a mi értékrendünk.

A mi értékrendünk az, amikor mindenáron segítjük, egymást, akár a saját kárunk árán is.

A mi értékrendünk az, amikor segítünk fajtársainknak, honfitársainknak, a nemzetünknek, a településünknek, a szomszédnak, a család minden tagjának, a hitközösségünknek. Még a szocialista közösségek megformálása során sem tudták ezeket a minimális emberi értékeket kiverni belőlünk, nemzetünkből.

Én nem nevezem nevén, ezt a más faját, más embert gyűlölő gondolatsort, hívjuk csak cinizmusnak,  de tartózkodjunk tőle.

A fenti gondolatok jegyében visszaküldöm ezt az E-mailt mindenkinek, aki megkapta az eredetit. Mindenkinek, aki velem együtt, ha csak egy pillanatra is felült, most gondolja át és küldje vissza az elsődleges feladónak, esetleg a szerzőnek.

Linkek:

Cionista üdvösség, zsidó megváltás

A Vatikán lopta el Jézus fitymáját?

Kritikus Cinizmus.

Altruizmus

Könyves blog

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .