A HTML

Mostanában több webhely költöztetésen vagyok túl. Nap mint nap szembekerülök a html varázslatos egyre bonyolódó világával. A webhelyeim áttelepítése során rá kellett ismételten jönnöm arra, hogy nincs tuti recept a mai napig a weblapok megjelenítésére, optimalizálására. Lehet ez az optimalizálás böngésző, platform, keresőhöz való igazítás. Úgy gondoltam leírom a tapasztalataimat a véleményem ebben a témában azokkal az ügyekkel kapcsolatban melyek nem mennek úgy pikk-pakk. Nem gondolok arra, hogy egy html szerkesztéssel foglalkozó blog legyen ez, csupán a szokásos körülmények között létrehozott oldalak telepítési, optimalizálási gondjait osztom meg veletek.

Itt a blogon az első hiba amivel összefutottam a validálás !

Mit káromkodik ez az ürge?

Mia az a validálás, mit keres itt. Tovább…

Jelentem megtaláltam. (egy nap mulva)

A hiba a bevitt szövegben volt minden esetre, ha a word-ből másolok ki a vágólapra szöveget és ezt beillesztem ,hogy ne keljen újra begépelnem akkor, viszi magával a word rejtett formázásait is, és ezt a validátor a w3 orgon kiszúrja és hibának veszi. Ezekután látom, hogy két megoldás, van számomra, az egyik, beteszem a szöveget egy txt be, most is ott írom , és ezt illesztem a beviteli mezőbe. A másik megoldás, ha letöltök egy beépülőt a WorPressbe és ez már tartalmazza a Word szöveg beágyazását is. Az a helyzet, hogy én letöltöttem ezt scriptet fel is telepítettem, de még nem próbáltam ki.

Validálás

Még mindig ezzel bajlódom sajnos egész addig nem tudok továbblépni a veblap további optimalizálására míg nem lessz tökéletes a html. Ezt csak a html kódok javításával tudom elérni. Sajnos ahányszor hozzányulok az oldalhoz egy html szerkesztővel annyiszor okozok szintaktikai hibákat benne. Még mindig egy olyan módszert keresgélek mellyel egyszerüvé tudom tenni a validálást.

Tovább Validation…

Szevasztok megjöttem.

Kromek Pálnak hívnak.
Korban úgy hatvan körül járok.

  • Szórakozásom, hobbim a számítógép, az Internet, most éppen a blogolásba fogok bele bonyolódni. Már több éve foglalkozom web oldalak szerkesztésével, web lapok készítésével. A web szerkesztéssel a web létezése óta foglalkozom. Az internet hős korától jelen vagyok a netten. Sok, sok web lapot készítettem, szinte minden típusát a most futó rendszereknek. Az Internet és én együtt öregedtünk meg.
  • A különféle web oldalak gyártása közben felmerülő programozási, optimalizálási, kérdésekkel ebben a részben kivánok foglalkozni, persze csak az oldal telepítése, szerkesztése közben megkivánt mélységig. Ilyenek például a weblap kereső optimalizálás, a SEO , vagy a html optimalizáció, esetleg a stílus optimalizálás, no meg a validálás. Ezen az oldalon több mindennel találkozni fogsz, különösebb kategorizálás, vagy csoportosítás nélkül, csak úgy leírom a gondolataimat. Talán olyan „polihisztor” féle vagyok, és mint olyan sok mindenhez, és ezért talán semmihez sem értek. Válogatás nélkül fogom leírni a véleményem, a környezetemről, családomról, lakó és tartózkodási helyeimről, a politikáról. Szinte minden témában. Ahhoz, hogy mindezt megtegyem megfelelően telepítenem kell ezt a blogot. Most tehát a blog telepítésével és a web lapok optimalizálásával fogom kezdeni. Talán azért ezzel mert ennek a webhelynek a születését és alakulását is le szeretném írni. Pár mondatot szeretnék még a http://www.kromek.hu oldalról mondani, ahol a blogom található:

    A kezdő oldal:

    Az index oldalaimról elérhető szinte az összes általam készített web hely. Mondja is több weblap elemző program, hogy túl sok a link az oldalon. Ha sok, hát sok. Sok az oldal amit látatni szeretnék ez ilyen egyszerű. A SEO (mind megtudtam weblap optimalizálást jelent) kedvéért nem mondok le egyről sem.

    Ha megpróbálom csoportokra bontani ezeket az oldalakat, akkor első helyen a készülő web oldalak találhatók, csoportosítva, A második nagyobb csoport a „Fotó és háttérkép oldalak képek letöltése” téma. Ezek a lapok a fotó mániám termékei. Aztán vannak képfeltöltéssel kapcsolatos, WEB programozással, html , JavaScrt kapcsolatos oldalak, lejjebb a menü a családommal kapcsolatos ingyenes szervereken elhelyezett web lapok linkjeit tartalmazza. Ezeket az oldalakat megtekintheted a családi lapok linkről induló oldalon.

  • Teret engedek a helyi és a nagy politikának, valamint nyitok egy oldalt az asszonynak is, had blogoljon.